En biljett till havs, tack! Ja precis, en enkel.

Publicerad 2013-08-24 18:55:23 i Allmänt,

Låter Navid Modiri och hans gudar studsa mellan mina fyra väggar, periodsmusiken som kommer tillbaka med regelbundna mellanrum. Höstmusik.

Höst.
Hösthösthöst, var är min kära höst?
 
Jag kan känna andedräkten, kylig och knottrig på huden om kvällarna när Fru Sommar tappar greppet. Men var är min höst? 
 
Jag ser inget regn, inga tunga moln, inga löv på marken under mina nya skor tillsammans med nytt ansvar som tynger ned och får sulorna att svikta. Eller, det kanske är det jorden som viker sig.
 
Det är tider som de här, förvirrade timmar utan början eller slut, som får mig att fundera på insidan. Känna efter, smaka, lukta.
 
Det är då jag inser att jag faktiskt är rädd att mitt inre lejon ska krypa iväg med svansen mellan benen och huvudet sänkt. Manen slickandes längs marken.
 
För jag menar, vad gör man då? Allt självständighetssnack är bara bullshit, utan honom är jag ingenting.
 
 

Dubbelt ensam i en halv kropp

Publicerad 2013-08-11 16:45:22 i Allmänt,

Nu sitter jag här, efter ännu ett sommarläger, och jag tror inte jag har känt mig så ensam någonsin som jag gör nu. Jag vill tillbaka och andas den saltstänkta lukten, le så käkarna värker och vara omgiven av fantastiskt fina människor tjugofyra timmar om dygnet. Jag vill bara kasta min klocka i marken, skrika åt den och packa min väska igen. Men nu sitter jag alltså här, dubbelt så ensam i en halv kropp. Resten av mig lämnade jag på Lysestrand.

Om

Min profilbild

Johanna

Se världen som den verkligen är, med dina egna ögon och ingen annans.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela